OPLEIDING- & CURSUSNIEUWS

Dutch course / Nederlands leren / Cours de néerlandais

  • calendar30/09/2020

All levels start again 21 October

Stedelijke Nijverheids- en Taalleergangen (SNT), is a Dutch language school and foreign language school in Brugge / Bruges, Flanders, Belgium. From September till June we offer a full range of courses of Nederlands voor anderstaligen - i.e. Dutch for foreign speakers - for adults and young adults from 16 onwards who want to learn Dutch in day or evening classes.

All levels 1 to 10 start again on 21 October

Schedules can be found here

Information about our Dutch courses in other languages

Dutch Course

Aprender neerlandes na escola SNT

Învață olandeza la SNT

Cursos de neerlandes

Aprender neerlandes na escola SNT

Apprendre le néerlandais au SNT

Corso di neerlandese

Niderlandzkiego Naukaniderlandzkiego w SNT

Russkiy русский Изучение нидерландского языка в школе SNT

Chinese 在SNT学习荷兰语

Japanese Oranda-go o manabimasu SNTでオランダ語を学ぶ

Farsi learn Dutch SNT آموزش زبان هلندی در مدرسه

Arabic Learn Dutch تعلم اللغة الهولندية في المدرسة المهنية وكلية اللغة

Niederländisch studieren an der SNT-Volkshochschule

Arsenaalstraat voor verkeer en voetgangers dicht

  • calendar29/09/2020

Vanaf 29/9 Arsenaalstraat gesloten voor voetgangers en verkeer. SNT bereikbaar via Wijngaardstraat / Noordstraat

Ik wil alle cursisten alvast bedanken voor hun begrip en medewerking n.a.v de ingrijpende werken in de Arsenaalstraat. Toch blijkt dat zelfs een beperkte toegang tot de Arsenaalstraat toch te gevaarlijk is door de beperkte ruimte.

Vanaf 29/09 zijn alle in- en uitgangen van het gebouw in de Arsenaalstraat 4 die uitgeven op de Arsenaalstraat GESLOTEN/GESPERD wegens de straatwerken aan het voetpad. De vermoedelijke duur is 2 weken. Ook het voetpad in de Arsenaalstraat langs het gebouw is niet langer toegankelijk en afgesloten tussen het Wijngaardplein en de Noordstraat. Enkel in het onwaarschijnlijke geval van evacuatie bij brand mag u deze uitgangen toch gebruiken.

Gedurende deze periode kan het SNT-gebouw Arsenaalstraat 4 enkel via het kleine witte poortje in de Noordstraat bereikt worden. Het witte poortje zie je op je rechterkant eens je komende van de Wijngaardstraat onder de boog in de Noordstraat bent gelopen/gefietst, en dit net voor een groot gebouw in rode baksteen.

Komende van het station/Begijnhof moet je via het Wijngaardplein, de Wijngaardstraat, de Noordstraat.
Kom je van de Katelijnepoortl, moet je via de Katelijnestraat (te voet) naar de Wijngaardstraat, de Noordstraat.
Ook het dwarsen van de Arsenaalstraat ter hoogte van de Sulferbergstraat / Noordstraat is niet meer mogelijk.

De parking Katelijne blijft bereikbaar via een grote omleiding vanaf het Station Brugge maar het is ten sterkste aan te raden de parking Station te gebruiken.

Cursisten van SNT kunnen via de Wijngaardstraat / Noordstraat de gebouwen bereiken. Net voor het grote, nieuwe, rode gebouw is een kleine toegangspoort voor fietsers en voetgangers tot de fietsenparking van SNT. Er werd een tijdelijke bewegwijzering aangeplakt.

Voor cursisten die 's avonds in de Academie les volgen: deze is momenteel nog altijd te voet of met de fiets te bereiken via de Katelijnestraat. Autoverkeer enkel mogelijk komend vanuit het centrum en tot de parking Katelijne; verder is de Katelijnestraat afgesloten voor autoverkeer.