OPLEIDING- & CURSUSNIEUWS

Werkzaamheden Katelijnestraat/Arsenaalstraat/Minnewater - SNT bereikbaar - update 07/02

 • calendar07/02/2020

SNT blijft bereikbaar tijdens de werken in de Katelijnestraat. Meer info vind je steeds via onze website.

De werkzaamheden aan de Katelijnestraat gebeurt in fases. Afhankelijk van de werken, is de Katelijneparking bereikbaar via de Arsenaalstraat of via de Oude Gentweg.

Vanaf 17 februari is de Katelijneparking te bereiken via de Nieuwe Gentweg naar de Katelijnestraat. Voor een verkeersplan: klik hier.

Uit de nieuwsbrief van Stad Brugge:

Katelijnestraat: eerste fase rioleringswerken start op 17 februari

Op 17 februari start Willemen Infra nv met de eerste fase van de  rioleringswerken en heraanleg van de Katelijnestraat.  
In totaal nemen de werkzaamheden ruim 13 maanden in beslag. Om de hinder tot een minimum te beperkten, voert de aannemer de werkzaamheden uit in fasen.
Op www.brugge.be/katelijnestraat-arsenaalstraat staat alle info over dit project gebundeld.

Arsenaalstraat: start vernieuwen nutsleidingen op maandag 10 februari

 • -Vermoedelijke duur: 10 werkdagen.
 • -Werfzone: onpare kant van de Arsenaalstraat.
 • -Waar de aannemer werkt, geldt parkeerverbod.
 • -Verkeer blijft mogelijk in de Arsenaalstraat in beide richtingen tot 17 februari. Daarna wordt éénrichtingsverkeer ingevoerd richting Begijnhof.
 • -De aansluiting van de Sulferbergstraat op de Arsenaalstraat blijft altijd voor de helft open voor het verkeer.
 • -Garages zullen tijdelijk niet bereikbaar zijn.
 • -Voor een plan van het verkeersverloop: klik hier.

Katelijnevest (Katelijnestraat vooraan): vanaf 17 februari afgesloten voor alle autoverkeer, plan verkeersverloop: klik hier

 

Minnewater: aanpassingen aan de waterleiding van 14 of 17 februari

 • -Tot ten laatste 21 februari.
 • -Werfzone tot net voor het Boutiquehotel 't Fraeyhuis
 • -Tijdens de werken is het Minnewater volledig afgesloten voor autoverkeer.

Meer info?
Politie, 050 44 88 65, pz.brugge.verkeersbelemmeringen@police.belgium.eu
Een overzicht van wegwerkzaamheden in Brugge vindt u op www.brugge.be rubriek Leven & Mobiliteit-> Wegwerkzaamheden en op www.bruggebereikbaar.be.

Eerste les gemist? Je kan nog inschrijven

 • calendar12/01/2020

Je kan nog inschrijven tot 4 weken na begindatum behoudens de klasgroep volzet is.

Heb je om één of andere reden niet tijdig kunnen inschrijven en zou je toch nog graag aan deze of gene cursus deelnemen? Geen paniek, voor de meeste cursussen kan je nog inschrijven tot drie à 4 weken na de begindatum. Uiteraard, wanneer de cursus van je keuze al volgeboekt is, kan het niet meer. Wil je weten of de klasgroep al volgeboekt is, kijk dan op deze site op de desbetreffende pagina. Is de knop "schrijf in" grijs gekleurd, dan kan je helaas niet meer inschrijven.

Het bovenstaande geldt niet voor de cursussen Nederlands voor anderstaligen. Door de hoge intensiteit van de lessen worden de inschrijvingen voor deze cursussen vroeger afgesloten. Maar er start wel een volledig nieuwe cursusreeks vanaf begin maart.

Taalcursussen voor op reis - startdatum begin februari

 • calendar10/01/2020

Een taalcursus voor op reis volgen? Het kan nog. Frans 1 voor op reis, Portugees 1 voor op reis en Spaans 1 & 2 voor op reis starten begin februari

Wil je nog een taalcursus voor op reis volgen? Dat kan:

 1. Frans 1 voor op reis, geen voorkennis vereist: op maandagdagnamiddag in Brugge, dienstencentrum Ten Boomgaarde, vanaf 03/02/20
 2. Spaans 1 voor op reis: op donderdagvoormiddag in Brugge, dienstencentrum Ten Boomgaarde, vanaf 13/02/20. Hiervoor moet je de A-module al gevolgd hebben.
 3. Spaans 2 voor op reis, voorkennis: geslaagd zijn voor Spaans 1: op vrijdagvoormiddag in Brugge, dienstencentrum Ten Boomgaarde, vanaf 14/02/20
 4. Portugees 1 voor op reis, geen voorkennis vereist: dinsdagvoormiddag in Brugge, dienstencentrum Ten Boomgaarde, vanaf 04/02/20

Je haalt zoveel meer uit je vakantie met een woordje in de lokale taal!

Lut De Duytsche wint ‘Sarah Verhaeghe Fotografie Prijs’

 • calendar11/12/2019

Haar foto’s van mensen onderweg sieren de Vanden Broele kalender 2020

Sarah Verhaeghe Fotografie Prijs 2020

Al 9 jaar organiseert Vanden Broele Group de Sarah Verhaeghe Fotografie Prijs, een wedstrijd voor niet-professionele fotografen.

De wedstrijd is een eerbetoon aan Sarah Verhaeghe, huisfotografe en echtgenote van CEO Tom Van den Broele. In 2010 overleed Sarah aan een tragisch kite-ongeval. Sarah was gepassioneerd door fotografie en viel met haar laatste foto’s voor de Vanden Broele kalender zelfs in de prijzen. Met de Sarah Verhaeghe Fotografie Prijs wordt haar passie verdergezet door elk jaar een student fotografie de kans te geven zijn/haar werk afgebeeld te zien op de jaarkalender. Op die manier krijgt onbekend talent een duwtje in de rug.

Over "Onderweg"
Lut De Duytsche, cursiste aan SNT, won dit jaar de Sarah Verhaeghe Fotografie Prijs. Haar foto’s van mensen onderweg sieren de Vanden Broele kalender 2020.
“Onderweg" is een reeks conceptuele straatfoto’s waarbij anonieme passanten onbedoelde aandacht krijgen. Wij worden allemaal een beetje de onbekende wandelaar in beeld, we zijn allemaal op reis en steeds op stap, op warme en koude dagen, in goede en slechte momenten. Soms verdwijnt de figuur volledig en wordt die vervangen door reflecties of schaduw. Het lijkt alsof we thuis zijn, maar in ons hoofd ergens onderweg, vluchtend of dromend..”

Parking Katelijne: 40 cent/uur met PCard+

 • calendar20/08/2019

Parkeren op 200m van SNT tegen 40 cent per uur. Vraag nu online je PCard+ aan. Extra voordelen aan de PCard+.

Wens je gebruik te maken van het goedkoop cursistentarief van 40 cent per uur in de parking Katelijne (op 200m wandelafstand van SNT Arsenaalstraat) vraag dan zo snel mogelijk je Pcard aan. Vanaf 1 september 2019 wordt niet langer met de kartonnen aftelkaartjes gewerkt. Lees er verder alles over via deze link Parkeren lesplaats Arsenaalstraat en de Tol

Bekijk hier het filmpje: Hoe je Pcard aanvragen

Opgepast: Interparking vraagt om momenteel GEEN NUMMERPLAAT in te voeren.

Problemen met de Pcard+? Heb je problemen om de parking binnen te rijden met je PCard+? Klik dan op de INFO-knop in de parking. Zo kan het probleem onmiddellijk worden opgelost. Heb je andere vragen/problemen, dan kan je altijd terecht bij de Klantendienst 050 33 90 30.

Meer voordelen van de PCard+:

 • Pcard Brugge (Interparking): 20 procent korting in de centrumparkings: Met de Pcard Brugge krijgen bezoekers 20 procent korting in de centrumparkings Station, Zand, Pandreitje, Katelijne en Zilverpand
 • Een andere nieuwigheid is dat je binnenkort ook een parkeerplaats kunt boeken via de website van Interparking.
 • Nieuw: gratis ‘shop & go’-uur in centrumparking Zand: Vanaf 1 januari 2020 kan je het eerste uur gratis parkeren volgens het ‘shop & go’ principe. Wie minder dan 1 uur parkeert in de centrumparking Zand betaalt niets. Op die manier kan men snel een boodschap doen in de binnenstad aan een voordelig tarief. Voor Pcard-houders die langer dan 1 uur parkeren vervalt de kost van het eerste uur altijd.
 • Meer info via https://www.brugge.be/nieuwe-parkeertarieven-voorstelling-pcard-interparking-en-bepark-alfapark-

PCard+ aangevraagd en toch nummerplaat ingevuld? Wegens technische problemen vraagt Interparking om geen nummerplaat in te voeren.

Dan krijg je wellicht volgend probleem.Je kan de parking binnenrijden met de kaart maar je krijgt een foutmelding “Virtual card offline” wanneer je je kaart aan in SNT wil valideren aan de validator.

Interparking heeft laten weten dat er niets fout is met onze validatoren, het probleem ligt aan de nummerplaat:

 • wie nog een PCard+ moet aanvragen: voer GEEN nummerplaat in.
 • wie dat wel heeft gedaan en nu de foutmelding krijgt: wis de nummerplaatgegevens via https://www.interparking.be/nl-BE/news/LPR-Pcard/
 • Heb je je nummerplaat gewist en krijg je nog steeds dezelfde foutmelding, vraag een nieuwe kaart aan (volledig nieuwe aanvraag doen van Pcard Private via www.pcard.be) en vul vooral geen nummerplaat in.

Test zelf je voorkennis

 • calendar26/05/2018

Test je voorkennis talen via de website van SNT

Wil je een cursus talen volgen maar je weet niet in welk niveau je kan instappen? Test dan zelf je voorkennis via onze website.

Wil je weten hoe? Klik dan hier.

Leerplatform Chamillo

 • calendar29/09/2017

Chamillo voor cursisten van alle talen, koken&bakken en NT2 Dokeos voor alle andere cursisten

Chamilo

Cursisten vreemde talen (Duits, Engels, Frans, Italiaans, Japans, Portugees, Russisch, Spaans).
Cursisten Koken&Bakken
Cursisten NT2
hier aanmelden op het Chamilo-leerplatform of kopieer volgende link in je browser: https://chamilo.snt.be/

Heb je nog geen wachtwoord of log je voor de allereerste keer in op Chamilo?
Klik dan op "wachtwoord vergeten". Je nieuwe wachtwoord wordt binnen de 5 minuten gestuurd naar het e-mailadres dat je opgegeven hebt bij je inschrijving.
Deze wachtwoord-e-mail kan uitzonderlijk ook in de spam-box terecht komen.
Mocht je geen e-mail ontvangen, dan stuur je best een mailtje met je naam, voornaam en correct e-mail adres naar info@snt.be

Visuele werkwijze aanvragen nieuw wachtwoord

Problemen?

Meld hier je problemen met het aanmelden op het leerplatform

Voor jouw gemak gebruiken wij op deze website cookies. Lees hier de voorwaarden.

Accepteer cookies