OPLEIDING- & CURSUSNIEUWS

Nieuwe cursussen: zie INFO

 • calendar09/04/2021

Waar vind je alle nieuwe cursussen?

Wegens technische problemen vind je momenteel niet alle nieuwe cursussen op de website.

Je vindt ze wel in de nieuwe INFO. Klik hier: september 2021

SNT cursusaanbod september 2021 online

 • calendar01/04/2021

Schrijf je online 24/7 in of telefonisch tijdens secretariaatsuren vanaf 3 mei 2021.

Op deze site vind je onder "cursusaanbod" het volledige SNT-aanbod voor september 2021. Enkel voor de afdeling NT2 zijn - om verwarring met nog lopende cursussen te vermijden - niet alle cursussen voor september 2021 gepubliceerd.

Klik hier voor de SNT INFO met het volledige cursusaanbod voor september 2021 en een overzicht van alle nieuwe vakken.

De inschrijvingen gaan van start op 3 mei 2021 om 00.00 uur. 

Door de code rood waarin het volwassenenonderwijs zich thans bevindt moeten de inschrijvingen digitaal verlopen.

Concreet heb je volgende inschrijvingswijzes:

1) online via deze website
2) telefonisch tijdens de secretariaatsuren 050 44 11 40

Cursisten Nederlands voor anderstaligen schrijven bij voorkeur in via hun leerkracht, uitzonderingsgewijze op het secretariaat op die dagen dat ze ook effectief les hebben in het centrum in de Arsenaalstraat 4.

SNT blijft in code rood tot en met 8 mei in afwachting van nieuwe beslissingen van het Departement Onderwijs.

 

Start cursussen Nederlands voor anderstaligen

 • calendar28/03/2021

Nieuwe cursussen Nederlands voor anderstaligen starten vanaf 29 april.

<<Klik hier>> voor het volledige aanbod Nederlands voor anderstaligen bij SNT.

Wil je voor het eerst Nederlands volgen, contacteer dan eerst het Agentschap Integratie en Inburgering (Baron Ruzettelaan 27-29, 8310 Brugge, 02 701 78 10). Op basis van een intake verwijst het Agentschap Integratie en Inburgering je door naar het gepaste aanbod.

Meer info?  Mail info@snt.be of bel 050 44 11 40

SNT gesloten vanaf 29 maart tem 18 april

 • calendar25/03/2021

Geen contactlessen, wel afstandslessen in de week van 29 maart tot 3 april

Door de beslissing van het Overlegcomité van gisteren, woensdag 24 maart, mogen er vanaf maandag 29 maart geen lessen meer doorgaan tot aan de paasvakantie (in concreto de week van 29 maart t.e.m. 3 april).

Dit betekent dat het beperkt aantal fysieke contactlessen die gepland waren voor volgende week NIET DOORGAAN.

Wat betreft de geplande afstandslessen zullen de meeste leerkrachten vrijwillig vanuit onze SNT-waarden 'sociale cohesie' en 'kwaliteitsonderwijs' WEL deze afstandslessen (Teams, Zoom ...) voor jou laten doorgaan. De eventueel geschrapte, fysieke contactlessen zullen zij in de meeste gevallen door een afstandsles vervangen. Je leerkracht brengt je op de hoogte. Enkel in de uitzonderlijke gevallen waar dit echt niet mogelijk is, zal je leerkracht je wellicht vervangende taken bezorgen,

Het secretariaat zal gesloten zijn vanaf maandag 29 maart. Tot aan de paasvakantie kan je het secretariaat enkel nog contacteren via mail (info@snt.be).

Heb je technische problemen om in te loggen op het leerplatform of om de onlineles te volgen, dan kan je een mail sturen naar helpdesk@snt.be. Tijdens de paasvakantie is er geen technische ondersteuning.

Op maandag 4 april starten 2 weken paasvakantie. We hopen dat SNT vanaf maandag 19 april opnieuw open mag volgens de regeling die tot nu toe geldig was, d.w.z. een beperkt aantal fysieke contactlessen voor een beperkt aantal cursistengroepen. Indien er voordien nog wijzigingen zijn, zullen we je tijdig verwittigen via een nieuwsbrief.

Bedankt voor je begrip en geniet - ondanks de huidige, sociaal beperkende omstandigheden - toch zo veel mogelijk van de paasvakantie. Je hebt het verdiend!

Samen door vele deuren, samen door deze nieuwe lockdown met SNT!

PS Elke ingeschreven cursist ontving een nieuwsbrief met een uitgebreidere versie van deze informatie.

Code rood t.e.m 8 mei

 • calendar25/03/2021

Zo zien de veiligheidsmaatregelen en de lessen er uit onder code rood.

Beste cursist

SNT werkt tot en met zaterdag 8 mei 2021 in code rood conform de draaiboeken. Welke code SNT zal hanteren na 8 mei wordt bepaald door de beslissing van het Departement Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap. Onderstaande maatregelen zorgen ervoor dat wij toch nog aan 25% van de cursisten fysieke contactlessen in de klas kunnen geven. Omdat we kwetsbare doelgroepen voorrang geven kan niet iedereen 25% naar de les komen.

Eens je ingeschreven bent, zal je leerkracht je informeren wanneer je ofwel een fysieke contactles op school in de klas hebt ofwel wanneer je een afstandsles hebt.

Opgelet: er geldt een afwijkende regeling voor de week van 29 maart tem 3 april. Dan gaan er geen fysieke contactlessen door in het centrum. Meer info krijg je via een nieuwsbrief.

Lees hier welke veiligheidsmaatregelen we hanteren en hoe de lessen er uitzien.

Graag herinneren we hier ook aan de maatregel van 30 december 2020 die van toepassing is op cursisten reizigers die uit een rode zone terugkomen naar België en fysieke contactlessen op school willen volgen, in zoverre hun klasgroep in aanmerking komt voor fysieke contactlessen. Op reis geweest en naar een fysieke les?

Werken met Teams (afstandsonderwijs) - handleiding in klare taal

 • calendar25/02/2021

Lees hier hoe je gemakkelijk kan werken met Teams en Teams kan installeren.

Je (video-)les volgen met Teams? Hier kan je nog eens de handleiding nalezen om er snel mee aan de slag te gaan!

Handleiding Teams voor cursisten

Teams in klare taal - handleiding voor NT2-cursisten:

Stilleven in Brugge tijdens lockdown

 • calendar14/12/2020

Brugge in lockdown door de lens van SNT leerkracht J. Darthet

Onze SNT-leerkracht fotografie, Jan Darthet, fotografeerde tijdens de eerste lockdown het leven in Brugge of beter gezegd het stilleven. N.a.v.. zijn publicatie werd hij ontvangen door burgemeester De fauw en cultuurschepen Nico Blontrock.

Lees hier het artikel verschenen in TamTam van 16/12/2020.

Inschrijvingsgeld bij 4de inschrijving van dezelfde module

 • calendar03/12/2020

4x dezelfde module = verhoging inschrijvingsgeld

Decretale verhoging inschrijvingsgeld bij 4de inschrijving van dezelfde module

Als je binnen een periode van 6 schooljaren – startend vanaf 1 september 2019 – dezelfde module al 3 keer volgde, betaal je vanaf de 4e inschrijving meer inschrijvingsgeld:

• Voor volledig betalende cursisten en gedeeltelijk vrijgestelde cursisten (die ofwel € 0,60 of € 0,30 betaalden) bedraagt het verhoogde inschrijvingsgeld € 3,00 per lestijd.
• Voor volledig vrijgestelde cursisten bedraagt het verhoogde inschrijvingsgeld € 1,50 per lestijd.

Opgelet: dit geldt voor al je inschrijvingen voor die module vanaf 1/09/2019, ongeacht het CVO waar je die module volgde.

Parking Katelijne: 40 cent/uur met PCard+

 • calendar26/06/2020

Parkeren op 200m van SNT tegen 40 cent per uur. Vraag nu online je PCard+ aan. Extra voordelen aan de PCard+.

Wens je gebruik te maken van het goedkoop cursistentarief van 40 cent per uur in de parking Katelijne (op 200m wandelafstand van SNT Arsenaalstraat) vraag dan zo snel mogelijk je Pcard+ aan. Lees er verder alles over via deze link Parkeren lesplaats Arsenaalstraat en de Tol

Bekijk hier het filmpje: Hoe je Pcard aanvragen

Problemen met de Pcard+? Heb je problemen om de parking in- of uit te rijden met je PCard+? Klik dan op de INFO-knop in de parking. Zo kan het probleem onmiddellijk worden opgelost. Heb je andere vragen/problemen, dan kan je altijd terecht bij de Klantendienst 050 33 90 30.

Meer voordelen van de PCard+:

 • Met de Pcard+ Brugge krijgen bezoekers 20% korting in de centrumparkings Station, Zand, Pandreitje, Katelijne en Zilverpand
 • Gratis ‘shop & go’-uur in centrumparking Zand: Vanaf 1 januari 2020 kan je het eerste uur gratis parkeren volgens het ‘shop & go’ principe. Wie minder dan 1 uur parkeert in de centrumparking Zand betaalt niets. Op die manier kan men snel een boodschap doen in de binnenstad aan een voordelig tarief. Voor Pcard-houders die langer dan 1 uur parkeren vervalt de kost van het eerste uur altijd.
 • Meer info via https://brugge.pcard.be/nl

Wil je bovengronds parkeren, dan kan je na registratie in de Parkeerwinkel (in het Huis van de Bruggeling) gebruik maken van het crusistentarief aan de parkeerautomaat.  Dan betaal je 5 euro om de volledige lesdag te parkeren in de binnenstad.  Meer info op www.brugge.be/cursistentarief.

Voor jouw gemak gebruiken wij op deze website cookies. Lees hier de voorwaarden.

Accepteer cookies