OPLEIDING- & CURSUSNIEUWS

Code oranje na herfstvakantie

 • calendar15/10/2020

Na de herfstvakantie moet het volwassenenonderwijs naar code oranje. Meer info lees je hier:

Ondanks onze en jullie vele inspanningen moet het volwassenenonderwijs vanaf de herfstvakantie over naar code oranje. Dat betekent NIET dat we dicht moeten. SNT blijft open maar we moeten meer lessen in  afstandsonderwijs organiseren zodat er per week maximaal 50% van de ingeschreven cursisten op school aanwezig is.
Gelet op de diversiteit van ons centrum en de vele verschillende cursussen, zullen niet alle modules op dezelfde manier doorgaan. Hier hoe we in eerste instantie aan de slag zullen gaan, maar afwijkingen zijn mogelijk:

 • -Lessen die nu wekelijks doorgaan, zullen om de twee weken doorgaan.
 • -Grote groepen worden opgesplitst zodat er maximum 10 cursisten per les aanwezig zijn.
 • -Naast de contactlessen zal de rest van de leerstof gegeven worden via afstandsonderwijs, via oefeningen op het leerplatform, thuisopdrachten ...

Om de lessen voor kwetsbare doelgroepen maximaal in contactlessen te kunnen laten doorgaan, is het noodzakelijk om de lessen van hooggevorderde groepen voor meer dan 50% in afstandsonderwijs aan te bieden.
Momenteel leggen we de laatste hand aan de organisatie hiervan. Vanaf volgende week krijg je in de les verdere toelichting van de leerkracht, kom dus zeker de komende twee weken naar de les.
Bedankt voor jullie begrip en medewerking. Samen komen we erdoor.

Vriendelijke groeten
SNT-team

Werkzaamheden Katelijnestraat/Arsenaalstraat update voor 12 oktober

 • calendar08/10/2020

Vanaf 12 oktober: Katelijneparking te bereiken via de Oude Gentweg (in- en uitrit). SNT blijft bereikbaar tijdens de werken in de Katelijnestraat/Arsenaalstraat. Meer info vind je steeds via onze website.

Vanaf maandag 12 oktober onderbreking Katelijnestraat, tussen Arsenaalstraat en Wijngaardstraat

 

Maandag 12 oktober start de aannemer met de opbraak van de Katelijnestraat, vanaf de Arsenaalstraat richting Wijngaardstraat (kruispunt niet inbegrepen). Hierna kan hij de rioleringswerkzaamheden aanvatten.

Dit straatdeel is voor het autoverkeer volledig onderbroken. Voetgangers en fietsers, met de fiets aan de hand, behouden doorgang.

Door deze werkzaamheden zal vanaf maandag 26 oktober ook de inrit naar de ondergrondse parking in de Katelijnestraat niet meer bereikbaar zijn. De uitrit in de Oude Gentweg doet vanaf dan dienst zowel als in- en uitrit.

Van zodra de heraanleg van de Arsenaalstraat afgerond is (vermoedelijk op 25 oktober) werkt de aannemer vanaf de Arsenaalstraat tot aan het Ankerplein en wordt de Wijngaardstraat doodlopend op de Katelijnestraat.

 

Tickets fuif of Anton Corbijn worden terugbetaald

 • calendar07/10/2020

Bezorg de kaarten terug op het SNT-secretariaat voor 25 oktober 2020.

De tickets voor de fuif of de lezing van Anton Corbijn worden terugbetaald. Bezorg je kaarten in een gesloten envelop terug op het SNT-secretariaat voor 25 oktober 2020, met vermelding van je naam en rekeningnummer. Vermeld of de kaart voor Anton Corbijn gekocht werd als cursist of niet-cursist.

Dutch course / Nederlands leren / Cours de néerlandais

 • calendar30/09/2020

All levels start again 21 October

Stedelijke Nijverheids- en Taalleergangen (SNT), is a Dutch language school and foreign language school in Brugge / Bruges, Flanders, Belgium. From September till June we offer a full range of courses of Nederlands voor anderstaligen - i.e. Dutch for foreign speakers - for adults and young adults from 16 onwards who want to learn Dutch in day or evening classes.

All levels 1 to 10 start again on 21 October

Schedules can be found here

Information about our Dutch courses in other languages

Dutch Course

Aprender neerlandes na escola SNT

Învață olandeza la SNT

Cursos de neerlandes

Aprender neerlandes na escola SNT

Apprendre le néerlandais au SNT

Corso di neerlandese

Niderlandzkiego Naukaniderlandzkiego w SNT

Russkiy русский Изучение нидерландского языка в школе SNT

Chinese 在SNT学习荷兰语

Japanese Oranda-go o manabimasu SNTでオランダ語を学ぶ

Farsi learn Dutch SNT آموزش زبان هلندی در مدرسه

Arabic Learn Dutch تعلم اللغة الهولندية في المدرسة المهنية وكلية اللغة

Niederländisch studieren an der SNT-Volkshochschule

Online spreek- en oefenklas voor andere talen

 • calendar15/09/2020

Duits, Engels, Frans, Italiaans, Portugees, Russisch, Spaans online oefenen

Deze cursussen zijn een extra aanvulling op de cursussen om de leerstof nog meer in te oefenen en dit vooral via spreekoefeningen!
De 17 lessen zijn online met Teams. De laatste les is geen online les, maar is een les op school.

Cursussen starten in de week van 21 september. Japans start pas in mei. Kostprijs 52,50 EUR (+ ev. 3 EUR VZW-bijdrage).

Let op: je kunt deze cursus enkel volgen als je ook voor een andere cursus van dezelfde taal ingeschreven bent. Enkel voor Russisch geldt deze voorwaarde niet.

Duits met Ingeborg op woensdag 10u00-11u45 https://www.snt.be/cursusaanbod/talen/duits/duits-online-spreek-en-oefenklas

Engels met Viki op vrijdag 10u00-11u45  https://www.snt.be/cursusaanbod/talen/engels/engels-online-spreek-en-oefenklas

Frans met Inge op donderdag 10u00-11u45  https://www.snt.be/cursusaanbod/talen/frans/frans-online-spreek-en-oefenklas

Italiaans met Claudia op vrijdag 10u00-11u45  https://www.snt.be/cursusaanbod/talen/italiaans/italiaans-online-spreek-en-oefenklas

Portugees met Bianca op maandag 18u30-20u15 https://www.snt.be/cursusaanbod/talen/portugees/portugees-online-spreek-en-oefenklas

Russisch met Nele op vrijdag 18u00-19u45  https://www.snt.be/cursusaanbod/talen/russisch/russisch-online-spreek-en-oefenklas

Spaans met Inés op dinsdag 18u30-20u15  https://www.snt.be/cursusaanbod/talen/spaans/spaans-online-spreek-en-oefenklas

Vereist voorkennis:
☑️Duits, Portugees, Russisch, Spaans en Engels: niveau 3

☑️Frans: niveau 2

☑️Italiaans: niveau 5

Parking Katelijne: 40 cent/uur met PCard+

 • calendar26/06/2020

Parkeren op 200m van SNT tegen 40 cent per uur. Vraag nu online je PCard+ aan. Extra voordelen aan de PCard+.

Wens je gebruik te maken van het goedkoop cursistentarief van 40 cent per uur in de parking Katelijne (op 200m wandelafstand van SNT Arsenaalstraat) vraag dan zo snel mogelijk je Pcard+ aan. Lees er verder alles over via deze link Parkeren lesplaats Arsenaalstraat en de Tol

Bekijk hier het filmpje: Hoe je Pcard aanvragen

Problemen met de Pcard+? Heb je problemen om de parking in- of uit te rijden met je PCard+? Klik dan op de INFO-knop in de parking. Zo kan het probleem onmiddellijk worden opgelost. Heb je andere vragen/problemen, dan kan je altijd terecht bij de Klantendienst 050 33 90 30.

Meer voordelen van de PCard+:

 • Met de Pcard+ Brugge krijgen bezoekers 20% korting in de centrumparkings Station, Zand, Pandreitje, Katelijne en Zilverpand
 • Gratis ‘shop & go’-uur in centrumparking Zand: Vanaf 1 januari 2020 kan je het eerste uur gratis parkeren volgens het ‘shop & go’ principe. Wie minder dan 1 uur parkeert in de centrumparking Zand betaalt niets. Op die manier kan men snel een boodschap doen in de binnenstad aan een voordelig tarief. Voor Pcard-houders die langer dan 1 uur parkeren vervalt de kost van het eerste uur altijd.
 • Meer info via https://brugge.pcard.be/nl

Wil je bovengronds parkeren, dan kan je na registratie in de Parkeerwinkel (in het Huis van de Bruggeling) gebruik maken van het crusistentarief aan de parkeerautomaat.  Dan betaal je 5 euro om de volledige lesdag te parkeren in de binnenstad.  Meer info op www.brugge.be/cursistentarief.

SNT INFO cursusaanbod september 2020

 • calendar26/06/2020

Bekijk de SNT INFO met het volledige cursusaanbod voor september 2020 online!

De SNT INFO met het volledige cursusaanbod voor september 2020 staat online met informatie over de nieuwe vakken en het lesrooster met vermelding van de leerkrachten.

Je vindt de SNT INFO via deze link.

Voor jouw gemak gebruiken wij op deze website cookies. Lees hier de voorwaarden.

Accepteer cookies