Waar, hoe en wanneer inschrijven

1   Inschrijven vóór je 1ste effectieve les

Je aanwezigheden kunnen maar genoteerd vanaf het moment dat je inschrijving volledig is afgehandeld - en die zijn belangrijk voor wie educatief verlof opneemt. Schrijf dus, indien enigszins mogelijk, in vóór je 1ste effectieve les. Kan je de eerste les(sen) om één of andere reden nog niet aanwezig zijn, kan je je inschrijving uitstellen tot net voor je eerste effectieve les. Let wel, je loopt dan wel het risico dat de cursus al volzet is. Is 1/3 van de lessen verstreken, dan is inschrijven niet meer mogelijk. Met dank voor je medewerking.

2   Leeftijdsvoorwaarde en wettig verblijf

Klik hier.

3   Inschrijvingen voor vestigingen in Brugge Arsenaalstraat, de Tol, Langerei, Ganzenstraat, Ten Boomgaard, Sint-Andries en Sint-Michiels

Inschrijvingen vanaf 19 augustus (onder voorbehoud van andersluidende coronarichtlijnen)

Vanaf 19 augustus is het secretariaat opnieuw beperkt open.

Inschrijvingen:

Alle afdelingen behalve NT2 (Nederlands voor anderstaligen):

 • online (24/24, 7/7)
 • telefonisch (09.00-19.00; 050 44 11 40, van maandag tot en met vrijdag)

NT2:

 • telefonisch (09.00-19.00; 050 44 11 40, van maandag tot en met vrijdag)
 • op het secretariaat, bij voorkeur na afspraak

 

 • Inschrijvingen voor het aanbod september - december 2020
 • Schrijf je telefonisch in, dan krijg je een vraag tot overschrijving toegestuurd*.

 • Permanent online inschrijvingen 7/7, 24/24 ook tijdens de schoolvakanties voor Talen, Vlaamse gebarentaal, Koken, Mode, Fotografie en Computer. Algemene voorwaarden en werkwijze online inschrijven**.
 • Je kan niet online inschrijven voor Nederlands voor anderstaligen.
 • Betalen kan cash, met bancontact, VISA/Mastercard of met opleidingscheques. Opleidingscheques worden aanvaard.  Opgelet: de opleidingen die in aanmerking komen voor opleidingscheques zijn gewijzigd met ingang van 1 september 2019. Kijk via de 'opleidingsdatabank' na of je opleiding recht geeft op opleidingscheques. Men is slechts geldig ingeschreven nadat het inschrijvingsgeld inclusief het bij College van Burgemeester en Schepenen vastgelegde extra onkostenbedrag is betaald en/of het attest van vrijstelling werd ingediend.

4   Inschrijvingen voor vestiging Blankenberge

4.1. alle afdelingen m.u.v. NT2: zie hierboven

4.2 Nederlands voor anderstaligen in Blankenberge

Inlichtingen via Jobkracht 10 (de werkwinkel)
Kerkstraat 236 - 8370 Blankenberge

Inschrijving voor Nederlands anderstaligen te Blankenberge enkel via SNT (via de leerkracht, telefonisch op 050 44 11 40 (zie hoger) of op het SNT-secretariaat in de Arsenaalstraat 4 in Brugge).

5   Bijkomende informatie

 • Bij telefonische inschrijving met betaling via overschrijving wordt steeds gevraagd het volledige inschrijvingsbedrag binnen de 7 dagen te storten.
 • * Bij betaling via overschrijving behoudt SNT zich het recht voor om de inschrijving te annuleren, indien er geen feitelijke betaling is gebeurd op rekeningnummer van Belfius: IBAN BE80 0910 2165 5277, BIC GKCCBEBB, binnen de 7 werkdagen na de inschrijving.
 • ** Bij online inschrijving behoudt SNT zich het recht voor om de inschrijving te annuleren wanneer je niet voldoet aan de inschrijvingsvoorwaarden.
 • Heb je recht op gehele of gedeeltelijke vrijstelling, dan wordt jou na overhandiging van het juiste attest binnen de gestelde termijn aan het SNT-secretariaat, het te veel gestorte terugbetaald op je rekeningnummer. Dezelfde procedure geldt ook voor telefonische inschrijving waarbij je gebruik wenst te maken van opleidingscheques voor betaling van het inschrijvings- en/of cursusgeld.
 • SNT legt geen wachtlijsten aan. Reservatie van inschrijvingsplaatsen en/of inschrijvingen via email, mits toestemming van de directie, kan enkel voor organisaties of bedrijven die een meervoudige inschrijving doen en betalen via factuur.

Voor jouw gemak gebruiken wij op deze website cookies. Lees hier de voorwaarden.

Accepteer cookies