Vlaamse gebarentaal - kies een niveau

Brugge wo 18:00 - 21:00 07/09 - 14/06 € 183,00 Schrijf in

wo 07/09 tem 14/06

Brugge

18:00 - 21:00

€ 183,00

Algemene info

Vlaamse gebarentaal 5

Gebarentaal leren

De taal van doven en slechthorenden leren als tweede taal met een cursus Vlaamse gebarentaal (VGT) in avondschool Brugge. Aan SNT avondschool Brugge Blankenberge kan je de Vlaamse gebarentaal leren, 1x per week, dag- of avondcursus. Er zijn 5 niveaus. Elk niveau duurt 30 weken. De cursus start in september en eindigt in mei. Alle jongeren en volwassenen van 16 tot 90 jaar kunnen gebarentaal leren in avondschool. Net als gesproken talen ontstond deze taal voor doven spontaan. Er is niet één universele gebarentaal. Zo is de Nederlandse gebarentaal (NGT) heel verschillend van de Vlaamse gebarentaal of VGT.
Ofschoon alle Vlaamse doven dezelfde taal gebruiken met eenzelfde grammatica zijn er toch vijf varianten gebarentaal: een Antwerpse, Limburgse, Oost-Vlaamse, West-Vlaamse en Vlaams-Brabantse variant. Aan SNT avondschool Brugge kan je de gebarentaal leren met een moedertaalspreker Vlaamse gebarentaal.

Waarom gebarentaal leren met een cursus van SNT?

Horende ouders van dove kinderen, broers, zussen en familieleden van dove mensen, mensen die om professionele redenen in contact komen met dove kinderen of volwassenen, aspirant tolken Vlaamse gebarentaal, slechthorenden … zijn de doelgroep van deze cursus gebarentaal. De Vlaamse gebarentaal, VGT, is de taal in Vlaanderen van doven en slechhorenden. Het is de moedertaal die gebruikt wordt door de Vlaamse Dovengemeenschap. De Vlaamse Dovengemeenschap telt 6000 leden moedertaalsprekers Vlaamse gebarentaal. Daarnaast zijn er nog een groot aantal horende mensen die VGT kennen. Hun aantal wordt geschat op zo'n 7000. Wil je meer weten over de Vlaamse Dovengemeenschap: http://www.doof.vlaanderen/

Officiële naam cursus Vlaamse gebarentaal 5

Vlaamse Gebarentaal richtgraad 2.2 (deel van ERK taalniveau B1)
(meer info>klik hier)

Inhoud

Vlaamse gebarentaal 5

In dit niveau wordt de gebarenschat nog verder uitgebreid, wordt er gefocust op het gesprek en er komen enkele dove gastsprekers. De cursus Vlaamse gebarentaal 4 wil je taalvaardigheden, welsprekendheid en mimiek in gesprekken verbeteren.

Vereiste voorkennis

Vlaamse Gebarentaal 2.1 (deel van richtgraad, ERK taalniveau B1)

Vereiste taalkennis Nederlands voor niet-moedertaalsprekers Nederlands: geslaagd zijn voor de NT2-niveaus 3 en 4 (= richtgraad 2.1 en 2.2, is deel van ERK taalniveau B1).

Voor jouw gemak gebruiken wij op deze website cookies. Lees hier de voorwaarden.

Accepteer cookies