Frans - kies een niveau

Brugge di 18:00 - 21:20 07/09 - 21/12 € 93,00 Schrijf in

di 07/09 tem 21/12

Brugge

18:00 - 21:20

€ 93,00

Algemene info

Franse les 9 | Frans leren

Frans 09 = Frans Effectiveness 1A &1B, richtgraad 4.1 (deel van ERK taalniveau C1)
(meer info>klik hier)

Met een cursus Frans voor beginners tot gevorderden van SNT te Brugge of Blankenberge kan je makkelijk Frans leren. Aan SNT volg je met een cursus Frans klassikaal Franse les 1x per week, als dagcursus en/of als avondcursus. Wil je grondig Frans leren dan kan je tot 10 niveaus van de SNT cursus Frans volgen. Elke SNT cursus Frans is opgesplitst in 2 semesters van elk 15 of 18 weken. Wil je met Franse les starten of je bijscholen in de Franse taal kan je met de Franse les aanvangen in september en januari. In het volwassenenonderwijs - avondonderwijs - Frans les volgen via een cursus Frans van SNT Brugge is geschikt voor jong en oud, van 16 tot 90 jaar.

Waarom Franse les met een cursus Frans van SNT?

Reizen naar een Franstalig land, Frans spreken met Franstaligen, interesse voor de Franse cultuur … zijn enkele van de belangrijkste redenen om met Franse les te beginnen of een cursus Frans te volgen. De SNT cursus Frans is tevens uiterst geschikt als bijscholing voor leerplichtige jongeren die de Franse les op school als moeilijk ervaren. Franse les volgen doe je niet alleen omdat het Frans de eerste taal van 4,3 miljoen Belgen is maar bovendien door niet minder dan 110 miljoen moedertaalsprekers wordt gesproken. Na je cursus Frans kan je beslist Frans spreken met 63 miljoen Fransen, 7,5 miljoen Canadezen (voornamelijk in Québec) en 1,3 miljoen Zwitsers. In een belangrijk deel van Afrika is Frans de cultuurtaal. Lijst landen waar Frans moedertaal is.

Officiële naam cursus Frans 9

Frans Effectiveness1A &1B, richtgraad 4.1 (deel van ERK taalniveau C1)
(meer info>klik hier)

Inhoud

Frans leren | Cursus Frans 9

In de niveaus 9 en 10 (Effectiveness of richtgraad 4) leer je vlot en spontaan communiceren, ook over complexe onderwerpen. Je leert een brede waaier aan documenten (geschreven en audiovisueel) begrijpen en het Frans gebruiken voor sociale, educatieve en professionele doeleinden. Je woordenschat wordt nog verder verfijnd en grammaticale structuren opgefrist indien nodig. Bij dit alles komen de vier vaardigheden ruim aan bod: spreken, luisteren, lezen en schrijven.

Hier enkele items uit de cursussen Frans 9 en 10

 • Woordenschat/thema’s
  • Actualiteit (artikels uit kranten en tijdschriften, uittreksels uit nieuwsberichten ...)
  • Verfijning woordenschat i.v.m. een breed gamma aan onderwerpen
  • Franse cultuur (film, gastronomie, muziek ...)
 • Grammatica
  • Opfrissen grammaticale thema's volgens noodzaak (verleden tijden, subjonctief ...)
 • Verdere training lees- en begripsvaardigheid van verschillende tekstsoorten (informatief, prescriptief, literair ...)
 • Verdere training spreek- en gespreksvaardigheid (debatten, formuleren van raadgevingen ...)
 • Verdere training luistervaardigheid met authentiek audiovisueel materiaal

Vereiste voorkennis

Geslaagd zijn voor Frans Vantage 1A & 1B en Vantage 2A & 2B, richtgraad 3 (ERK taalniveau B2) of slagen voor een toelatingsproef.

Voor jouw gemak gebruiken wij op deze website cookies. Lees hier de voorwaarden.

Accepteer cookies