Nederlands voor anderstaligen zakelijk Nederlands

Brugge za 08:30 - 11:50 03/09 - 17/12 € 39,00

za 03/09 tem 17/12

Brugge

08:30 - 11:50

€ 39,00

Algemene info

Cursus Zakelijk Nederlands, gesproken en geschreven | Taaltraining voor werk

Deze cursus zakelijk Nederlands gesproken en geschreven,  is één van de vele extra cursussen Nederlands voor anderstaligen die wordt aangeboden bovenop het standaard, verkort en verlengd traject.

Ook interessant in dezelfde categorie zijn de cursus Nederlands grammatica en spelling of de cursus Nederlands anderstaligen voor hoger onderwijs.

De cursus zakelijk Nederlands legt de nadruk op geschreven en gesproken tekstfragmenten die gebruikelijk zijn op het werk. Deze cursus bestaat uit 2 modules van 40 lestijden en gaat door 1x/week, dag of avond, in Brugge.

Deze cursus is een taaltraining Nederlands voor werk en heeft als doelgroep volwassenen die voor hun werk een goede basiskennis van gestructureerde Nederlandse tekstfragmenten willen verwerven of hun kennis ervan willen opfrissen. Hoofddoel is het efficiënt leren communiceren in zakelijke situaties op het werk of met medestudenten. Werken in een internationaal bedrijf, een grondige kennis van het Nederlands nodig op je werk … zijn enkele van de belangrijkste redenen om deze cursus Zakelijk Nederlands te volgen. Een voorkennis - niveau B1 = niveau 6 aan SNT - Nederlands voor anderstaligen is vereist.

Getuigenis van cursiste Carmen H. "Dit is waarom ik deze cursus aanraad: elk diploma is een plus in een CV en een cursus volgen op eigen initiatief is een visitekaartje voor elk werkgever. Ik praat uit eigen ervaring als ik zeg dat Zakelijk Nederlands belangrijk is. Ik ben naar de VDAB geweest (...) en alleen omdat de vrouw die daar werkte aandrong, heb ik iets over Zakelijk Nederlands gezegd. Wat een mooie reactie van de vrouw! Zij heeft onmiddellijk deze informatie in mijn CV toegevoegd en sindsdien kreeg ik positieve reacties van alle interimkantoren met wie ik sprak."

Officiële naam cursus Zakelijk Nederlands: Professioneel bedrijfsgericht PB2; ERK taalniveau B2
(meer info>klik hier)

Inhoud

Cursus Zakelijk Nederlands gesproken en geschreven

Hier enkele items uit de cursus zakelijk Nederlands, taaltraining voor werk.

De cursus is gebaseerd op dialogen en authentiek taalmateriaal waarin lezen, luisteren, spreken en schrijven elkaar afwisselen. 

  • zakelijke telefoongesprekken voeren
  • e-mails begrijpen, schrijven, beantwoorden
  • vergaderingen bijwonen en verslag uitbrengen
  • gestructureerde teksten schrijven
  • solliciteren

Vereiste voorkennis

Geslaagd zijn voor Nederlands niveau 5 en 6 (richtgraad 2.3 en 2.4; threshold 3 en 4), ERK niveau B1 of slagen voor een toelatingsproef.

Voor jouw gemak gebruiken wij op deze website cookies. Lees hier de voorwaarden.

Accepteer cookies