Zwart-witfotografie (voorkennis Actie, Mens en Ruimte)

Brugge do 13:30 - 17:15 03/09 - 14/01 € 128,00 Schrijf in

do 03/09 tem 14/01

Brugge

13:30 - 17:15

€ 128,00

Algemene info

Je hebt de specialisaties Actie en bewegingRuimte en landschap en Mens en portret met succes gevolgd en je wilt je nu verder verdiepen in zwart/wit fotografie, dan is dit de cursus die je zoekt.

Wil je ook de geheimen kennen van een goede zwart/wit foto maar je weet niet goed hoe je eraan moet beginnen? In deze specialisatiemodule fotografie kan je goede zwart-wit foto's leren maken en bewerken.

Zwart/witfotografie heeft iets magisch. Om je kennis van zwart/wit fotografie uit te breiden gaan we in deze cursus ook oude meesters bespreken. Door de wereld te vangen in subtiele grijstinten kan je namelijk een heel ander accent in je foto’s leggen. Wel vraagt zwart/witfotografie om een andere manier van kijken.

Want hoe maak je een interessante foto zonder gebruik te maken van al die mooie kleuren om je heen? Wat is het geheim van een mooie zwart-witfoto?  Welke onderwerpen zijn geschikt voor zwart-witfotografie?

Voor deze cursus verlaten we geregeld de studio of het leslokaal om op locatie te gaan. We leren mensen/onderwerpen fotograferen rekening houdend met de licht- en weersomstandigheden en de achtergrond van het moment.

Er wordt ook dieper ingegaan op het bewerken van foto's. Zwart/wit heeft natuurlijk iets nostalgisch; het doet je niet alleen denken aan oude foto's, maar ook aan tv-beelden van vroeger. Zwart-witfotografie is ook heel geschikt voor het benadrukken van vorm, structuur, patronen, contrasten,... en toon van het onderwerp.

Inhoud

In de cursus Zwart/wit fotografie leer je o.a.

  • Wat is het geheim van een mooie zwart/wit foto?
  • Welke onderwerpen zijn geschikt voor zwart/wit fotografie?
  • Subtiele grijstinten 
  • Oude meesters bespreken
  • Mensen/onderwerpen fotograferen rekening houdend met de licht- en weersomstandigheden en de achtergrond van het moment
  • Bewerken van zwart/wit foto's
  • Benadrukken van vorm, structuur, patronen, contrasten,... 

Vereiste voorkennis

Geslaagd zijn voor de cursussen Actie en bewegingRuimte en landschap en Mens en portret. Vrijstellingen zijn mogelijk.

Vereiste taalkennis Nederlands voor niet-moedertaalsprekers Nederlands: geslaagd zijn voor de NT2-niveaus 3 en 4 (= richtgraad 2.1 en 2.2, is deel van ERK taalniveau B1).

Voor jouw gemak gebruiken wij op deze website cookies. Lees hier de voorwaarden.

Accepteer cookies