Licht- en flitstechnieken (voorkennis Mens en Ruimte)

Deze cursus is nu niet beschikbaar. Hij wordt eventueel opgenomen in een volgende planning.

Deze cursus is nu niet beschikbaar. Hij wordt eventueel opgenomen in een volgende planning.

Algemene info

Je hebt de specialisaties Mens en portret en Ruimte en landschap met succes gevolgd maar je wilt je hier nog verder in verdiepen in licht- en flitstechnieken, dan is dit de cursus die je zoekt.

Licht is een belangrijke factor in de fotografie. Het creëert een sfeer in je foto en een andere belichting geeft ook meteen een ander resultaat.

Veel fotografen werken enkel met natuurlijk licht, omdat ze de flitstechniek niet beheersen. Of omdat ze zich wat onzeker voelen bij het gebruik van kunstmatig licht.

Het natuurlijk licht heb je niet zelf in de hand, maar kunstmatig licht wel. Dat kan je zelf instellen, bijstellen, manipuleren en herhalen. Mooi daglicht is niet altijd beschikbaar.  Daarom deze specialisatiecursus “Licht- en flitstechnieken”.

Aan de hand van praktijkvoorbeelden leer je meer over de verschillende types daglicht, continu licht, flitslicht en hun omvormers. Ook mengvormen komen aan bod, je kunt immers bestaand licht ook aanvullen.

De praktijkoefeningen omvatten zowel interieur, stilleven, portret, mode als sportactiviteiten (Boks, dans, aikido, schoolsportdagen....) 

Deze boeiende cursus is ook geschikt voor wie nog niets van flitstechniek afweet!

Inhoud

In de cursus Licht- en Flitstechnieken leer je o.a.

  • Het juiste TYPE licht voor een onderwerp kiezen
  • De juiste lichtopstelling en lichtverhoudingen
  • Mengvormen van licht (daglicht en kunstlicht)
  • Gebruik van technische filters
  • Studio en verschillende locaties

Vereiste voorkennis

Geslaagd zijn voor de cursussen Mens en portret en Ruimte en landschap van de opleiding Fotografie. Vrijstelling mogelijk op basis van bewezen voorkennis.

Vereiste taalkennis Nederlands voor niet-moedertaalsprekers Nederlands: geslaagd zijn voor de NT2-niveaus 3 en 4 (= richtgraad 2.1 en 2.2, is deel van ERK taalniveau B1).

Voor jouw gemak gebruiken wij op deze website cookies. Lees hier de voorwaarden.

Accepteer cookies