Compositie in de fotografie (voorkennis Portfolio)

Brugge wo 13:30 - 17:15 02/09 - 20/01 € 128,00 Schrijf in

wo 02/09 tem 20/01

Brugge

13:30 - 17:15

€ 128,00

Algemene info

Een van de belangrijkste zaken van een goed schilderij, een goede foto of een mooi videobeeld is de “compositie”. Dit is niet zomaar een regel of een reeks wetmatigheden, het is eerder een verzameling met tips en trucs om het beeld “mooier” te maken.

Een goede kunstenaar, fotograaf of videofilmer kan beelden maken zonder de compositieregels in zijn hoofd af te gaan. We zeggen dan meestal dat “hij een natuurtalent is”. Maar iedereen kan de regels leren. Meer nog, door er in het begin telkens aan te denken en goed te kijken naar bestaande voorbeelden, zal je gaandeweg mooiere beelden maken zonder veel inspanning.

In de cursus Compositie in de fotografie volgen we verschillende ideeën en theorieën rond compositie. We kijken op een andere manier naar elk beeld. We vergeten even de emotie van het beeld en concentreren ons op hoe een beeld “mooi” wordt gemaakt.

Inhoud

In de cursus Compositie in de fotografie leer je o.a.

  • Compositie: een regel
  • Verzameling tips en trucs om het beeld mooier te maken
  • Bestaande voorbeelden bespreken
  • Verschillende ideeën en theorieën rond compositie
  • Mooi maken van beelden

Vereiste voorkennis

Geslaagd zijn voor de module Portfolio van de opleiding Fotografie. Vrijstelling mogelijk op basis van bewezen voorkennis.

Vereiste taalkennis Nederlands voor niet-moedertaalsprekers Nederlands: geslaagd zijn voor de NT2-niveaus 3 en 4 (=richtgraad 2.1 en 2.2, is deel van ERK taalniveau B1).

Voor jouw gemak gebruiken wij op deze website cookies. Lees hier de voorwaarden.

Accepteer cookies