Basisfotografie compact- en systeemtoestel - kies een niveau

Deze cursus is nu niet beschikbaar. Hij wordt eventueel opgenomen in een volgende planning.

Deze cursus is nu niet beschikbaar. Hij wordt eventueel opgenomen in een volgende planning.

Algemene info

In deze cursus Basisfotografie compact- en systeemtoestel 3 wordt er verder gebouwd op de basisprincipes uit de cursus Basisfotografie compact- en systeemtoestel 2

Verdere praktijkgerichte vervolmaking om zelfstandig in alle omstandigheden een perfecte foto te kunnen maken.  Terug wordt er veel aandacht besteed aan de technische kant alsook de ontwikkeling van de eigen creativiteit.  Door te durven variëren met compositie, belichting en technieken bekom je een sterke kwalitatieve foto en krijg je zo oog voor details.

De lessenreeks Fotografie Compact- en hybride toestel 3, is een bundeling van de verschillende disciplines uit de fotografie namelijk:

  • Landschap en natuurfotografie
  • Actiefotografie
  • Productfotografie
  • Portretfotografie
  • Architectuur en interieur

In elke discipline worden de technieken aangeleerd en leer je ze met je compact camera toepassen. De foto’s worden klassikaal besproken.  Zo leer je sneller oog te krijgen voor een goede foto gemaakt met een compact camera. SNT gebruikt hierbij onder meer een professionele fotostudio in onze lokalen te Brugge. Hier leren we je o.a. hoe een goede belichting te gebruiken.  Je wordt vertrouwd gemaakt met het principe van HDR en zwart-wit fotografie komt eveneens ruimschoots aan bod. Naast de fotosessies met je compact fototoestel of GSM / Smartphone wordt er uitvoerig aandacht besteed hoe je foto’s verder kunt afwerken en optimaliseren met o.m. Lightroom. Hierdoor krijgen je foto’s, gemaakt met een compactcamera of GSM / Smartphone, toch een heel professionele en bijzondere uitstraling. Tot slot leren we je hoe de beste foto’s gebundeld kunnen worden in een portfolio.

Inhoud

In de cursus Basisfotografie compact- en systeemtoestel 3 leer je o.a.

  • De basistechnieken van compact camera verder perfectioneren
  • De verschillende disciplines uit de fotografie
  • Goede belichting
  • Zwart-wit fotografie
  • Foto’s afwerken en optimaliseren met o.m. Lightroom

Vereiste voorkennis

De vaardigheden van de cursus Basisfotografie compact- en systeem toestel 2 beheersen.

Vereiste taalkennis Nederlands voor niet-moedertaalsprekers Nederlands: geslaagd zijn voor de NT2-niveaus 3 en 4 (=richtgraad 2.1 en 2.2, is deel van ERK taalniveau B1).

Voor jouw gemak gebruiken wij op deze website cookies. Lees hier de voorwaarden.

Accepteer cookies