iPhone en iPad voor gevorderden - foto, video, presentatie

Deze cursus is nu niet beschikbaar. Hij wordt eventueel opgenomen in een volgende planning.

Deze cursus is nu niet beschikbaar. Hij wordt eventueel opgenomen in een volgende planning.

Algemene info

In de cursus iPhone/iPad voor gevorderden - Foto, Video, Presentatie ontdek je hoe je de iPad of iPhone optimaal kan gebruiken als volwaardig multimedia-apparaat. Je bekijkt bijvoorbeeld foto- en videobewerking op de iPad. Je maakt van de iPad een miniatuur smartboard om lessen, presentaties of tutorials te maken. Verder maak je een interactief boek of een quiz, ... Ook tekenen of animaties maken op de iPad komen aan bod.

In de les gebruiken we gratis apps die veel meer mogelijkheden hebben dan de apps die standaard op je iPad staan. Het kan gebeuren dat van deze apps ook een te betalen versie bestaat die meer mogelijkheden of functionaliteiten bevat.

De cursus is heel praktijkgericht. De gebruikte apps worden uitgelegd, we bekijken samen voorbeelden en daarna kan je aan de slag: je kan de voorbereide oefeningen maken, maar je mag ook je eigen creaties maken. 

De leerkracht begeleidt en helpt je hierbij.

Wil je leren fotograferen en filmen met je SmartPhone of Tablet, kies dan voor onze cursus Fotograferen en filmen met de smartphone.

Inhoud

In de cursus Cursus iPhone/iPad voor gevorderden - Foto, video, Presentatie leer je o.a.:

  • Fotografie: tips om betere foto’s te maken met de iPad, fotobewerkingen met o.a. bijsnijden, roteren, verscherpen/verzachten, aantekeningen maken op een foto, toepassen van effecten, filters, randen en stickers, een collage maken, een fotoboek maken op de iPad.
  • Video: videomontage om videocreaties te maken met foto’s, video’s, muziek … stop motion filmpjes maken, maken van timelapse en/of hyperlapse video’s, het publiceren van de video op YouTube.
  • App om presentaties, lessen of tutorials te maken en weer te geven op de iPad.
  • Een interactief boek of quiz maken.

Vereiste voorkennis

De vaardigheden van de cursus iPhone/iPad voor beginners beheersen.

Vereiste taalkennis Nederlands voor niet-moedertaalsprekers Nederlands: geslaagd zijn voor de NT2-niveaus 3 en 4 (= richtgraad 2.1 en 2.2, is deel van ERK taalniveau B1).

Voor jouw gemak gebruiken wij op deze website cookies. Lees hier de voorwaarden.

Accepteer cookies