GPS Garmin voor wandelaar en (motor-)fietser - kies een niveau

Sint-Andries ma 13:30 - 16:50 06/09 - 20/12 € 98,00 Schrijf in
Sint-Andries ma 18:00 - 21:20 06/09 - 20/12 € 98,00 Schrijf in

ma 06/09 tem 20/12

Sint-Andries

13:30 - 16:50

€ 98,00

28u leerplatform

ma 06/09 tem 20/12

Sint-Andries

18:00 - 21:20

€ 98,00

28u leerplatform

Algemene info

Deze cursus GPS Garmin voor wandelaar en (motor-)fietser 1 is bestemd voor iedereen die wil leren werken met BaseCamp en een vlot dagelijks gebruik van zijn outdoor gps-toestel van Garmin beoogt.

Ben je vaak op pad met de fiets, motor of te voet, in België of daarbuiten, dan is een outdoor-GPS iets voor jou!

Je hebt nog geen toestel maar je wilt toch een cursus volgen. Dat kan! De SNT stelt er tijdens de les een aantal ter beschikking.

In het bijzonder wordt gefocust op volgende garmin-toestellen: GPSMAP 60/62/64(x)/66/276 reeks, Edge 605/705/800/810/820 reeks/1000/1030 reeks/touring en Explore reeks, alle toestellen uit de reeksen Oregon, Dakota, Montana, Etrex en zelfs de gloednieuwe GPSMAP276 en Inreach toestellen. Maar ook de Zumo 550/660/350/390/590 en zelfs de iets oudere Etrex Vista HcX vallen niet uit de boot. Kortom de toestellen die frequent worden gebruikt door wandelaars, recreatieve fietsers, mountainbikers, lange afstandsfietsers, wielrenners, motorrijders en moderne schattenjagers, de zogenaamde “geocachers”.

De cursus GPS Garmin: Wandel-, Fiets- en Motor 1 is tweeledig:

De ene week kom je naar SNT, voor het computergedeelte BaseCamp en de volgende week werk je via het leerplatform met de eigen gps. In deze “thuisweek” zal je ook praktijkopdrachten krijgen die je buitenshuis brengen. Niet voor niets werk je met een “outdoor”-gps! In zo een niet SNT-week kan er ook eens “te velde” worden afgesproken. Dit is dan op vrije basis.

BaseCamp is het gratis programma van Garmin dat zowel voor Windows als Apple bestaat. Hoewel het uitzicht van het programma bij Apple grondig verschilt zijn de achterliggende basisprincipes dezelfde. Opgelet: aan SNT wordt enkel gebruik gemaakt van Windows-computers en de handleiding is gebaseerd op BaseCamp voor Windows. Voor de Apple-gebruikers wordt een bijlage met de verschillen ter beschikking gesteld.

In BaseCamp kan je routes met zelf gekozen haltes (waypoints) automatisch laten uitstippelen via bestaande wegen. Duid de haltes aan en BaseCamp doet de rest!

Nauw verwant aan routes, maar toch verschillend, zijn “tracks”. Bij tracks bepaal je zelf exact de “route” zelfs al loopt deze over niet bestaande wegen (dwars door bos of veld).
Een track kan je ook krijgen van of doorgeven aan anderen zodat zij exact dezelfde weg kunnen afleggen. Tracks van gereden routes wereldwijd zijn bij de vleet op het internet beschikbaar. Downloaden, aanpassen naar eigen wens, overbrengen naar de gps en in een mum van tijd begeef je je in het spoor van een voorganger.

Het leukste aan de SNT-lessen is misschien nog wel dat je in een klas “vol” gelijkgestemden zit. Mensen met eenzelfde hobby (in spe). Voor sommigen een echte passie, want wie eenmaal met zo een outdoor gps heeft gefietst, gewandeld of gegeocacht, ervaart het als een waardevol en onmisbaar instrument.

Ja, een goede gps kost best wat geld, meestal tussen de 200 en 400 euro. Maar een rits aan papieren (topo)kaarten overstijgt vaak dat bedrag. Reken maar eens uit welk bedrag je reeds uitgaf aan een wandel-, fiets-, moto- of autokaarten!

Over welke kennis moet je beschikken om deze cursus vlot aan te kunnen?

Kennis van bestandsbeheer (Windows Verkenner) en internetvaardigheden zoals surfen en downloaden zijn noodzakelijk bij de start van deze cursus.

Het is niet alleen een noodzaak de begrippen bestand en map te kennen maar ook bijzonder handig wanneer je deze in de praktijk kan gebruiken in allerhande situaties zoals bij het opslaan/openen van bestanden en bij het werken met de Windows Verkenner. Deze laatste acties zouden voor jou geen geheimen meer mogen bevatten. Is dat wel nog zo? Volg dan als de bliksem een cursus Basisgebruik computer PC en Windows  om alles eens op te frissen en je zal des te meer genieten van deze GPS-cursus.

Neen… informatica is echt niet moeilijk, maar er is een begin aan alles…

Alle vermelde cursussen kan je volgen aan SNT! We leggen je het graag uit!

De cursus GPS Garmin: Wandel-, Fiets- en Motor 1 is tweeledig: de ene week kom je naar SNT voor het computergedeelte BaseCamp in Windows en de volgende week werk je op het leerplatform met de eigen gps verder aan de cursus.

Inhoud

Volgende onderdelen komen in de contactles (SNT) aan bod in de cursus.

Via het gratis computerprogramma BaseCamp leer je o.a.

  • Kennismaking met de Garmin outdoor gps-toestellen
  • Welke GPS is voor jou geschikt?
  • Soorten kaartmateriaal
  • Welke kaart heb ik nodig?
  • Installatie van BaseCamp
  • Installatie gratis OSM-kaarten en Garmin kaarten zowel in BaseCamp als in de gps
  • Tochten maken en bewerken aan de hand van waypoints, routes en tracks (sporen)
  • Waypoints, routes en tracks overzetten naar de gps, de gps updaten, BaseCamp updaten …
  • Databeheer in BaseCamp
  • Tochten downloaden van het internet en gebruiken in de gps

Praktijklessen via het SNT leerplatform:
De basisinstellingen en functies van je gps leren gebruiken. Na de cursus kan je werken met waypoints, tracks en routes in de gps. In de “thuisweek” krijg je naar het einde toe praktijkopdrachten die je buitenshuis brengen. Niet voor niets werk je met een outdoor-gps!

Vereiste voorkennis

De vaardigheden van de cursussen Basisgebruik computer PC en Windows of Basisgebruik computer Mac en MacOS en Basisgebruik Internet beheersen.

Vereiste taalkennis Nederlands voor niet-moedertaalsprekers Nederlands: geslaagd zijn voor de NT2-niveaus 3 en 4 (=richtgraad 2.1 en 2.2, is deel van ERK taalniveau B1).

Voor jouw gemak gebruiken wij op deze website cookies. Lees hier de voorwaarden.

Accepteer cookies