GPS Garmin en BaseCamp voor wandelaars en fietsers

Wandelen, fietsen, motorijden, geocachen met GPS

Ben je vaak op pad met de fiets, motor of te voet, in België of daarbuiten? Wil je nooit meer verloren lopen of rijden, dan is outdoor GPS iets voor jou! Zoals de meeste elektronica is een outdoor GPS best betaalbaar, meestal tussen de 250 en 400 euro. Een rits aan papieren (topo)kaarten overstijgt vaak dat bedrag. Er zijn meerdere merken op de markt. Garmin is één van de bekendste. Wandelaars, recreatieve fietsers, mountainbikers, lange afstandsfietsers, wielrenners, motorrijders en moderne schattenjagers, de zogenaamde “geocachers” gebruiken ze maar al te graag.

De toestellen hebben massa’s mogelijkheden. Zoals je hebt leren kaartlezen, kan je best eerst maar beter je outdoor GPS en de bijhorende gratis software - BaseCamp - leren gebruiken.  In 8 halve dagen leer je met deze praktijkgerichte cursus vlot werken met BaseCamp. BaseCamp is geschikt voor Windows en Apple. Zo zal je al snel je eigen routes met zelf gekozen haltes (waypoints) kunnen uitstippelen. Duid je haltes aan en BaseCamp doet de rest. Op het internet zijn dan weer tracks van wereldwijd gereden routes bij de vleet beschikbaar. Downloaden, aanpassen naar eigen wens, overbrengen naar de outdoor GPS en in een mum van tijd rij of wandel je in het spoor van een voorganger.

Heb je eenmaal met zo’n outdoor GPS gefietst, gewandeld of gegeocacht, ervaar je het als een onafscheidelijk en onmisbaar instrument. Een hobby wordt dan een passie.

Je hebt nog geen outdoor GPS toestel maar wil toch de cursus volgen? Dat kan! SNT stelt er tijdens de lessenreeks een aantal ter beschikking.

Meer info over de cursus outdoor GPS Garmin en Basecamp: klik hier

Voor jouw gemak gebruiken wij op deze website cookies. Lees hier de voorwaarden.

Accepteer cookies